Skip to main content

De periode van zijn zevende week tot de twaalfde is zeer belangrijk voor zijn verdere leven, in deze tijd moet men veel met zijn hond bezig zijn op een speelse en plezante manier, een paar voorbeelden:

  • Veel spelen met onze pup, door hem achter ons te laten lopen maar zeker zelf nooit achter hem te lopen.
  • De hond het verkeer leren zonder dat hij van auto’s e.d. schrikt door er te dicht bij te moeten lopen. Je kunt best met de hond spelen in de nabijheid van een drukke weg, waar hij de geluiden van het verkeer goed hoort maar toch niet angstig is en verder met zijn baasje blijft spelen. Deze geluiden zal hij later ervaren als plezierig want hij heeft bij deze geluiden van auto’s een positieve ervaring opgedaan.
  • Ook als het regent of geregend heeft zeker met de hond door plassen wandelen of met de hond in de plassen gaan ravotten. Hierdoor zal onze pup een positieve ervaring opdoen die hij ook in zijn verdere leven als prettig zal ervaren. Zo zal hij leren te blijven liggen op een vochtige ondergrond.
  • Onze pup van zijn zevende week gewoon maken dat er lawaai wordt gemaakt in zijn omgeving. Begin hier altijd rustig mee en naarmate de dagen of weken vorderen kan je dan de geluiden versterken. Draag er vooral zorg voor dat hij dit altijd als plezierig ervaart. Indien de hond toch schrikt van een te hard geluid en hij angstig gedrag vertoont (staart tussen poten, wegkruipen,..) ga hem dan nooit strelen, betuttelen, of beschermen, maar negeer de hond en doe gewoon verder of er niets is gebeurd. Door de pup op zo’n moment te strelen of op te nemen zal men alleen zijn angstig gedrag stimuleren zodat hij later dikwijls bang gaat zijn want hij weet dat op zulke momenten zal gestreeld of opgenomen worden.
  • Ook op veel verschillende plaatsen komen met onze hond en samen spelen, zal in zijn latere leven positieve gevolgen hebben. Als wij onze hond aan mensen willen laten wennen is het niet raadzaam op een drukke markt mogen gaan met hem. De kans bestaat immers dat een onoplettend iemand op zijn poten gaat staan en onze pup een negatieve ervaring opdoet .Daarna moet men niet meer proberen om met hem tussen veel mensen te komen, want in deze belangrijke periode en voor zijn verdere leven zal hij dit altijd als negatief ervaren. Het is wederom beter om in de nabijheid van veel personen te gaan spelen met onze hond, zodat hij later bij mensen altijd een positieve prikkel ervaart.
  • Het is ook belangrijk voor onze hond om in deze periode in contact te komen met soortgenoten en andere dieren, maar bedenk altijd dat het voor onze pup plezierig moet zijn.

EEN PUPPY WORDT OP ONZE HONDENSCHOOL TOEGELATEN VANAF DRIE MAANDEN, ZELF KAN JE AL VROEGER LANGS KOMEN OM RAAD TE VRAGEN.