Skip to main content
Gehoorzaamheid

De gehoorzaamheid is voor iedereen toegankelijk. In dit programma leert u om te gaan met uw hond, en de basisprincipes om uw hond aandachtig te laten luisteren. Onder de begeleiding van onze instructeurs, leren u en uw hond om opeen respectvolle manier met elkaar om te gaan.

We werken aan een vertrouwensrelatie tussen hond en geleider. Hier kan al heel snel mee gestart worden, in de pups. Dit vertrouwen zal helpen in de vele situaties die je gaat tegenkomen met je hond. Bij de dierenarts, op de markt, tijdens een wandeling, op het familiefeest, ... De manier om die relatie te op te bouwen zal beloningsgericht gebeuren. Dit wil zeggen met snoepjes en lovende woorden, maar vooral ook met veel geduld.

U kunt al met uw puppy van een week of 12 (onder voorwaarde dat hij/zij alle inentingen heeft gehad en vermeld in het Medisch Paspoort) bij ons beginnen in de puppyklas.  In de puppyklas leert uw pup om met andere pups te spelen, en eveneens de basis principes van het luisteren en een beloning te verkrijgen.

Dit alles kan eventueel later ook verder gezet worden richting het wedstrijdgebeuren, maar dat is geen vereiste. Op onze hondenschool kan je ook terecht om op een recratieve manier leuk bezig te blijven met je hond.